Skip to content

Aktiviteter

Stand up Paddle

Havskajak

Vem drömmer inte ibland om att ljudlöst glida omkring i en kajak på öppet vatten en varm sommardag. Tillsammans med vår erfarna guide får ni prova på våra K1:or eller K2:or. Kort information om teknik och säkerhet… sen ger vi oss av.

Tid för aktivitet: 2-4 timmar

Stand up Paddle

Teamutmaningen

Ni får tillfälle att jobba och skratta tillsammans samt komma ut i friska luften. Inga individuella prestationer, utan snarare en prövning i samarbete och kommunikation. Bra som stödjande aktivitet för en grupps utveckling och skynda på ”lärakänna” processen under lättsamma former. I grupp arbetar ni tillsammans. Med en erfaren instruktör besöker ni stationer med olika arbetsmoment i form av en samarbetsövning eller problemlösning.

Tid för aktivitet: ca 2,5 timmar

Stand up Paddle

Vandring i Viveca Stens fotspår

Viveca Sten debuterade våren 2008 med boken I de lugnaste vatten, som blev upptakten till den mycket framgångsrika Sandhamnsserien vilken utspelar sig på ön Sandön. På vår guidade vandring i Viveca Stens fotspår, besöker vi några av de platser där dramatiken kring morden har utspelat sig. Viveca Sten har själv varit med och lagt upp den guidade turen.

Tid för aktivitet: ca 1,5 timmar

Stand up Paddle

Lerduveskytte

Lerduveskyttet sker på vår privata skyttebana på Björkö, en ö strax intill Sandhamn. Duvskytte är kul såväl för den vane jägaren som för nybörjaren. Vi inleder med genomgång av vapen, teknik och säkerhet. Därefter sätter vi igång. Vi kör både parallellt och individuellt skytte..

Tid för aktivitet: ca 1,5 timmar

Stand up Paddle

Historisk byvandring

Njut och fängslas av en guidad tur på Sandhamn. Vi går till fots och lyssnar på en guidning som sträcker sig från historiens rysshärjningar, koleraepidemier och lotssamhällets uppbyggnad till berättelser om seglingsmeckat, polisens call-center och de skärgårdsbor som lever hela året runt på ön. Skalder, författare och konstnärer har hämtat inspiration här.

Tid för aktivitet:  1 timme

Stand up Paddle

Fiskeguidning

Låt våra guider ta er med på en spännande fiskeupplevelse. En bra genväg till fiskelycka är att anlita en fiskeguide. Vi har också all utrustning ni behöver, allt från flytoveraller till välfyllda draglådor och inte minst säkra och funktionella sportfiskebåtar, och vi hjälper givetvis till med tekniken – allt för ni skall lyckas.


Tid för aktivitet: heldag ca 8 timmar, halvdag ca 4 timmar

Stand up Paddle

Guidad tur på cykel

Cykla runt på stigar, hällar, stränder och genom Sandöns makalösa tallskog. Stanna till och njut av utsikten mot öppet hav. Under turen berättar guiden om de platser ni ser samt ger lite tips på cykling i terrängen. Ingen tävlar, utan alla kan hänga med. Fokus ligger på att ha roligt i en natur som är storslagen och vild. Ett roligt, lekfullt sätt att se Sandhamn och Sandön. Frisk havsluft får ni på köpet!

Tid för aktivitet: ca 2 timmar

Stand up Paddle

RIB transport Stockholm-Sandhamn

Vi hämtar upp er vid exempelvis Visit Skärgårdens Brygga, Kajplats 18 på Strandvägen. Vid behov utrustas ni med flytoveraller, mössor och skidglasögon. Båtarna vi använder är Rupert 32 med 2 x 300 hk motorer, så det går undan på väg ut mot Sandhamn. Helt enkelt ett tjusande snabbt sätt att färdas ut till eller hem från Sandhamn!

Tid för aktivitet: ca 1 timme 15 min

Stand up Paddle

Segling med 50 foots yacht

Segla tillsammans med en erfaren skeppare. Vi använder oss av 50 fotare, vilket medför valmöjligheter: de som vill vara aktiva, hjälpa till och lära sig gör det och den som istället önskar sitta med en fika och blicka ut över horisonten gör det. Segling är en av de mest teamstärkande aktiviteter man kan tänka alla är tillsammans på begränsad yta och jobbar under ”skarpt läge”..

Tid för aktivitet: ca 6 timmar

Stand up Paddle

RIBtur med matchrace

Kombinera RIBbåtstur med matchrace
Gör resan till din konferens till en upplevelse. Kombinera en fartfylld RIBbåtstur med ett stopp på Lidingö för ett lika fartfyllt matchrace. På en kappseglingsbåt är lagets förmåga att kommunicera, samarbeta och agera avgörande för att nå bra resultat. Är detta viktigt även i er verksamhet? I så fall rekommenderar vi kappsegling som verktyg till er lagaktivitet.

Tid för aktivitet: ca 3,5-4 timmar